Slachtofferhulp voor man die werd aangevallen door Jumbo-medewerkers: ‘Nog geen excuses gekregen’

16 mei 2015 om 18:15
nl
De Eindhovenaar (33) die twee weken geleden in elkaar werd geslagen door enkele medewerkers van de Jumbo, heeft het mentaal zo zwaar dat hij Slachtofferhulp nodig heeft. Daarnaast volgt hij een 'omvangrijk medisch traject' voor zijn verwondingen, laat een familielid aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

Een aantal medewerkers is vanwege de mishandeling op staande voet ontslagen, zo liet Jumbo zaterdag weten. De familie van het slachtoffer vindt het een goede zaak dat de Veghelse supermarkt zijn verantwoordelijkheid neemt. “We hebben alleen formeel nog geen excuses van Jumbo gekregen. Misschien komt dat nog, maar het voelt nu wel een beetje gek.”
Volgens een woordvoerder van de Jumbo zijn er 'wel degelijk excuses gemaakt' richting het slachtoffer en diens familie. "We betreuren het dat we dit moeten horen."
ZIE OOK: 'Iedereen zag hoe ik als een dief werd behandeld', zegt mishandelde klant Jumbo Eindhoven
'Echt een forse dreun'Twee weken geleden werd de 33-jarige Eindhovenaar tegen de grond gewerkt toen hij werd beschuldigd van het stelen van een fles wijn. Achteraf bleek hij dit niet gedaan te hebben. Naast geestelijke problemen heeft het slachtoffer ook last van lichamelijke problemen. Zo heeft hij flink last van zijn schouder en diverse peesontstekingen.
“Het is een lang en uitgebreid medisch traject. Hij heeft een forse dreun gehad. Er was echt sprake van fors geweld”, vertelt het familielid. De Eindhovenaar, die liever anoniem wil blijven, wil even geen contact met de media over de mishandeling.
'Hij wil even niets'Slachtofferhulp heeft zich nu over hem ontfermd. “Zij leveren echt goed werk. Dat is nodig, want hij heeft het echt zwaar. Hij vindt het niet eens meer prettig om buiten te komen, in de angst dat hij zonder reden naar de grond wordt gewerkt. Hij wil vooral even niets, nu.”
Bij de politie is nog altijd een onderzoek naar Jumbo bezig. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en onrechtmatige vrijheidsbeneming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.