Ook hockeyers Oranje Zwart kampioen: Eindhovenaren winnen opnieuw van Kampong

16 mei 2015 om 19:43
De hockeyers van Oranje Zwart hebben zaterdag in Utrecht de landstitel geprolongeerd. De ploeg won ook de tweede wedstrijd tegen Kampong in de finale van de play-offs. Het was nog even spannend, maar de Brabantse formatie zegevierde met 2-1 in de verlenging.

Spanjaard Gabriel Dabanch scoorde in de verlenging de beslissende goal, waarna het enerverende duel meteen was afgelopen. Oranje Zwart had het eerste duel donderdag op eigen veld eveneens met 2-1 gewonnen.
GelijkmakerOranje-Zwart kwam zaterdag dankzij een treffer van international Mink van der Weerden uit een strafcorner in de eerste helft op voorsprong. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Constantijn Jonker gelijk. Beide teams stonden door vier gele kaarten op dat moment met negen man in het veld. In het tweede deel van verlenging sloeg Dabanch van dichtbij toe.
Voor OZ was het de derde landstitel bij de mannen. De eerste triomf werd in 2005 gevierd, waarna vorig jaar Bloemendaal in de eindstrijd werd verslagen.