'Het was hard tegen hard', FC Eindhoven zet koers richting landstitel na winst op FCK De Hommel

17 mei 2015 om 00:38
De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben zaterdagavond de eerste stap gezet richting de landstitel. FCK De Hommel werd in Den Bosch met 5-3 verslagen.

FCK De Hommel liet in het begin van de wedstrijd meteen van zich horen. Een afstandspegel van Samir Makhoukhi moest door Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius uit zijn doel geranseld worden. Ook op een schot van Tevfik Ceyar moest hij redding brengen. Het openingsdoelpunt viel echter aan de andere kant. Een mislukt schot van Karim Bali raakte Kenan Koseoglu. Die draaide zich om en knalde de bal in de bovenhoek: 0-1.
Geen efficiënt spel FCK De Hommel had het meeste balbezit, maar ging niet efficiënt om met de vele gecreëerde kansen. Een vrije trap van Adil Zouthane ging over het Eindhovense doel, een poeier van hem trof hetzelfde lot. Ceyar schoot na een mooie combinatie net naast en Younes Hadouir schoot in kansrijke positie in het zijnet.
FC Eindhoven kreeg veel minder kansen, maar ging daar wel doeltreffend mee om. Iliass el Attabi benutte, na hands in het Bossche strafschopgebied, een penalty en Oualid Saadouni maakte er - via een snelle counter na een slordige pass van Mohammed Mejout - 0-3 van. Pas vlak voor rust slaagde de thuisploeg erin Pieter Grimmelius te passeren. De keeper van FC Eindhoven redde weergaloos op een knal van Zouthane, maar hij had geen antwoord op de rebound van Ceyar: 1-3. "Daar stonden we even te slapen", knikte verdediger Saadouni. "Maar voor de rest hebben we goed verdedigd vandaag."
Tegen beter weten inIn de tweede helft ging FC Eindhoven nadrukkelijk op zoek naar de 4-1, maar doelman Coen Burg hield met diverse knappe reddingen zijn ploeg in de wedstrijd. De daaropvolgende 2-3 van FCK De Hommel bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar Jamal el Ghannouti bracht het verschil weer op twee goals en Karim Bali besliste het duel drie minuten voor tijd definitief: 2-5. Dat Adil Zouthane er nog 3-5 van maakte wat alleen voor de statistieken van belang.
Na de wedstrijd liepen de emoties tussen de spelers en enkele fans even hoog op. "Verliezen kan, maar de manier waarop is triest", legde Zouthane na afloop uit. "We speelden een paar momenten nét niet goed uit en waren slordig in de passing. Ikzelf ook. Dan loop je in het mes."
Zijn teamgenoot Omar Nejjari wees ook op de rol van de scheidsrechters. "Die vond ik wel veel één kant op fluiten."
'Pittige wedstrijd'Oualid Saadouni had met een treffer en verschillende sterke verdedigende ingrepen een groot aandeel in de Eindhovense zege. Hij straalde dan ook na afloop. "Het was een pittige wedstrijd. Hard tegen hard. Verdedigen is mijn voornaamste taak, omdat wij wij veel aanvallend geweld in het team hebben. Maar als ik dan ook nog een goaltje meepik, is dat mooi meegenomen"