Politiehond drijft jonge inbreker het water in na woninginbraak in Waalwijk

17 mei 2015 om 13:25
nl
Dankzij het optreden van een politiehond heeft de politie zaterdagavond een inbreker (17) opgepakt in Waalwijk. Ook twee andere verdachten (15 en 16) werden opgepakt. Een van de inbrekers haalde een nat pak toen hij door de hond een vijver in werd gedreven.
Geschreven door

Een buurtbewoner belde 112 toen drie jongens over een schutting klommen van een huis aan de Coubertinlaan. Gewaarschuwde agenten doorzochten het huis, terwijl een andere agent met de politiehond op de uitkijk bleef.
Nat pakDe inbrekers waren op dat moment nog in het huis en sloegen op de vlucht bij het zien van de agenten. De hond werd op een van de inbrekers afgestuurd. Een van de jongens kon geen kant op en werd door de politiehond een vijver in de Esdoornstraat in gedreven. Met een nat pak werd hij uit het water gevist en opgepakt.
Een andere inbreker werd opgepakt bij het verlaten van het huis waar hij inbrak. De derde inbreker probeerde nog te ontkomen via containers en aangrenzende tuinen, maar in de Van Vessemstraat werd hij aangehouden. De drie zitten nog vast. Hun buit van de inbraak is in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.