Video

Filmpje: vastzittende kat Boris uit Oisterwijk valt uit boom in struik, maar overleeft het wel

17 mei 2015 om 16:10
nl
Anderhalve week zat ze vast: de kat die het vakantiepark in Oisterwijk teisterde. Maar zondag kwam er een einde aan het kleine drama. Een professioneel boomklimteam uit Breda werd door het SBS-programma Hart van Nederland ingezet om de vastzittende kat te redden in Oisterwijk. Na het afzagen van een tak werd de kater gered.
Geschreven door

Een boomklimmer van B-Vier uit Breda ging met een dik touw de boom in. De klimmer hees zichzelf als het ware omhoog naar de tak waar de kat op steunde. [Tweet:body:https://twitter.com/sasvheijster/status/599912178901192705] Val dreigdeHet diertje bevond zich op twintig meter hoogte en had schrik van mensen die te dichtbij kwamen. Bij het naderen van de boomklimmer, dreigde de kat naar beneden te vallen.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=rw8n9rRE19U]De tak waarop het beestje zat, werd afgezaagd. Daardoor viel de poes naar beneden, in een struik. Daarna sprong Boris op de cameraman van Hart van Nederland. Volgens de dierenarts maakt ze het op het eerste oog goed. "Zeker voor iemand die twaalf dagen vast zat", aldus de dierenarts.
Alternatieve oplossingenBezoekers van de website van Omroep Brabant droegen zondag al creatieve oplossingen voor om kat Boris te redden. Met een lasso bijvoorbeeld, of een liedje van Trijntje Oosterhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.