Kampioen PSV sluit seizoen af met 3-2 winst op ADO Den Haag

17 mei 2015 om 18:46 • Aangepast 21 november 2020 om 18:23
Landskampioen PSV heeft het seizoen afgesloten met een 3-2 overwinning op ADO Den Haag. In blessuretijd maakte Georginio Wijnaldum het beslissende doelpunt. Na het driedaagse midweekse tripje naar Ibiza was PSV nog half in vakantiesferen. De ploeg van trainer Phillip Cocu maakte er een veredeld potje zomeravondvoetbal van, maar sloot die uiteindelijk toch winnend af.

In Den Haag stonden de beste drie topschutters van de eredivisie aan de aftrap: Memphis Depay, Luuk de Jong en Michiel Kramer. Een garantie voor een doelpuntenfestijn was dat niet. Van dat trio scoorde alleen De Jong. Zijn treffer was onvoldoende om ploeggenoot Depay met 22 doelpunten af te houden van de titel topscorer van de eredivisie in het seizoen 2014-2015.
ADO Den Haag verrassend op voorsprongQua voetbal viel er weinig te beleven in het gezapige, maar wel open duel. Halverwege de eerste helft kwam ADO Den Haag op voorsprong. Doelman Jeroen Zoet verkeek zich op een zwabberschot van Aleksandr Iakovenko. Kramer verzuimde kort daarna de marge te verdubbelen.
Ook PSV kreeg kansen. De Jong en Depay verzuimden die te verzilveren. Op slag van rust kwam PSV toch naast ADO Den Haag. Luciano Narsingh scoorde op aangeven van De Jong de 1-1.

PSV doet wat terug Ook in de tweede helft kregen beide ploegen volop kansen. Kramer en De Jong sprongen daar slordig mee om. Na bijna een uur kwam Den Haag via Danny Bakker opnieuw op voorsprong. Lang plezier had de ploeg daar niet van, want kort daarna tikte De Jong op aangeven van Depay de 2-2 binnen. Hij bracht daarmee zijn aantal doelpunten op twintig.
Daarna gebeurde aanvankelijk weinig meer. Totdat Wijnaldum uiteindelijk het duel besliste. Memorabel was nog slechts dat Depay zichtbaar tegen zijn zin in een publiekswissel kreeg van Cocu.