Willem II bekroont topseizoen met zege op SC Cambuur: 'Onvoorstelbaar aantal punten als promovendus'

17 mei 2015 om 18:30 • Aangepast 21 november 2020 om 18:22
Willem II heeft zondagmiddag het seizoen afgesloten met een overwinning op SC Cambuur. De Tilburgers zegevierden in Leeuwarden met 1-2. Willem II bekroonde daarmee een prima eerste seizoen na de promotie naar de eredivisie. Willem II eindigt als negende, Cambuur als twaalfde.

Willem II, vorig jaar kampioen in de Jupiler League, werd voor aanvang van het seizoen bestempeld als een van de kandidaten om te degraderen. Het bleek echter al snel dat de Tilburgers zich weinig zorgen hoefden te maken. Trainer Jurgen Streppel liet zijn ploeg vrijwel altijd aanvallend voetballen.
Cambuur benut kansen nietDe promovendus moest in Leeuwarden aanvankelijk wel de nodige aanvallen van de thuisploeg toestaan. Cambuur drong aan om het publiek in de laatste wedstrijd nog eens te vermaken, maar verzuimde te scoren. Ben Sahar slaagde daar wel in. De Israëliër viel na een half uur in en scoorde vijf minuten later: 0-1.

Drie minuten na rust verdubbelde Samuel Armenteros vanaf elf meter de marge: 0-2. Erik Bakker benutte vlak voor tijd een strafschop voor 1-2.

'Mogen trots zijn'Trainer Jurgen Streppel gaat met een goed gevoel op vakantie. 'We mogen misschien wel trots zijn op wat we de afgelopen jaren gerealiseerd hebben. En als je dan zo afsluit en verdiend wint, dan is het een mooi seizoen." De trainer sprong nog wel een aantal keer driftig van de bank omdat zijn ploeg wat kansen op een derde treffer miste. Daarmee zou de ploeg zelfs nog boven FC Groningen op een achtste plaats zijn uitgekomen.
Streppel: "Je mag nooit tevreden zijn natuurlijk, nu gaat het om de achtste plaats. Maar stel dat het om de Europa League gaat. Daar moeten we van leren. Als het straks echt ergens om gaat, moet je er klaar voor zijn. Die mentaliteit moeten we er nog verder in gaan brengen. Het tweede jaar in de eredivisie is moeilijk, zegt men. Dat wil ik dan wel eens zien. We hebben 46 punten als promovendus. Dat is onvoorstelbaar. Maar er was er niet één gestolen. Maar goed, ik zit weer over volgend jaar te kletsen. Laat ik eerst eens genieten van dit jaar."