Video

COC Eindhoven heeft 'm als eerste: het genderneutrale toilet

17 mei 2015 om 19:36
nl
Het COC in Eindhoven heeft de primeur. Het eerste genderneutrale toilet van Nederland. Dat is een wc voor transgenders. Want naar welke wc moet je gaan als je een vrouw bent in een mannenlijf of andersom. Zondag werd het toilet onthuld.
Geschreven door

De genderneutrale wc werd onthuld door Sylvia Kuipers. Zij is negen jaar geleden van geslacht veranderd. Vroeger was ze een man. Naar het toilet gaan  is voor veel transgenders een probleem.
Kuipers: "Voor transgenders, jongens en meisjes die zich niet thuis voelen in het geslacht waarin ze geboren zijn of in een proces van geslachtsverandering zitten, is toiletbezoek vaak een groot probleem. Daarom is het van belang dat duidelijk gemaakt wordt dat de toiletten niet specifiek voor mannen of vrouwen zijn maar voor iedereen toegankelijk zijn."
StadhuisNaast de traditionele pictogrammen 'man' en 'vrouw' hangt er nu op het toilet van het COC een speciaal 'genderneutraal' pictogram bij. Gehoopt wordt dat er snel meer van dit soort wc's komen. Kuipers: "Zou mooi zijn als er hier op het stadhuis ook zo'n toilet komt, en dat het zo zich uitbreidt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.