Dode en gewonden bij ongeluk Rosmalen: auto in brand, bebloede bestuurder gevlucht: 'Grijp niet in'

18 mei 2015 om 02:36 • Aangepast 21 november 2020 om 18:22
nl
Bij een verkeersongeluk in Rosmalen is zondagavond een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven gekomen. Dat gebeurde rond zeven uur op de Empelseweg ter hoogte van voetbalclub Emplina. Een 80-jarige Bosschenaar die bij de vrouw in de auto zat, raakte zwaargewond. De auto waarin het tweetal zat, botste in volle vaart frontaal op een andere wagen. De Bosschenaren belandden door de klap met hun auto in de greppel, de andere wagen vloog in brand.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant.
De bestuurder van de andere auto raakte gewond aan zijn arm en aan zijn gezicht. Hij kon het voertuig eigenhandig verlaten en sloeg vervolgens op de vlucht. Waarom, is niet duidelijk. De auto waarin hij reed, vloog na de aanrijding in brand. De politie is op zoek naar hem en kamt de omgeving uit. "Niet zelf ingrijpen", adviseert de politie.
Politieactie huis RosmalenDe auto waarin de bestuurder reed, is naar alle waarschijnlijkheid niet gestolen, meldt de politie aan Omroep Brabant. Op basis van het kenteken is een uitgebreid onderzoek begonnen. Dat onderzoek bracht de politie bij een huis aan de Schoolstraat in Rosmalen. Daar begon even na acht uur een politieactie.
De bewoner van het huis zou de eigenaar van de uitgebrande auto zijn. "Daarbij willen we benadrukken dat de eigenaar van de auto niet per se de gevluchte bestuurder hoeft te zijn", aldus de politie.
Hulpdiensten massaal aanwezigBij het ongeluk vielen twee gewonden. Eén van de slachtoffers werd op de weg gereanimeerd. De 80-jarige man uit Den Bosch werd met ernstige verwondingen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Twee traumahelikopters landden in de omgeving om hulp te verlenen. Daarnaast waren er meerdere ambulances en politiewagens ter plekke.
De twee auto's botsten door een nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar. Ze kwamen uit tegengestelde richting: de één uit Rosmalen en de ander uit Empel. Ooggetuigen meldden dat de gevluchte bestuurder veel te hard reed en daardoor de macht over het stuur verloor.

Wachten op privacy instellingen...

Bloed in gezichtVoor de vermiste man is meteen na het ongeluk een Burgernet-melding uitgegaan. Het gaat om een man tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij heeft kort haar, droeg een blauw shirt en is gewond aan zijn arm. Ook had hij bloed in het gezicht.
Het Hooghemaal werd in beide richtingen tijdelijk afgesloten voor verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie is een onderzoek begonnen naar het dodelijke ongeval. De politie is op zoek naar getuigen van de dodelijke aanrijding.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.