Belgische inbrekers cel in na achtervolging door Best en Sint-Oedenrode: 'Extreem gevaarlijk'

18 mei 2015 om 16:39 • Aangepast 21 november 2020 om 18:22
nl
Twee Belgische inbrekers zijn maandagmiddag veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven en drie maanden. Ze werden in februari betrapt tijdens een inbraak in Best, waarna een achtervolging ontstond door Best en Sint-Oedenrode. De rechter sprak in z'n vonnis van 'extreem gevaarlijk verkeersgedrag'. Een van de Belgen mag een jaar niet autorijden.
Profielfoto van
Geschreven door

De Belgen werden begin februari betrapt toen ze wilden inbreken in een huis aan de Zevensprong in Best. Een agent dook hun auto in om de contactsleutels af te pakken, maar hij vloog uit het open raam toen de auto tegen een boom botste. Daarna raceten de Belgen weg.
Jagen over snelwegZe joegen met 190 kilometer per uur over de snelwegen, met negen politieauto's achter zich aan. Ondanks waarschuwingsschoten stopten de Belgen niet. Ze negeerden onder meer een rood verkeerslicht en reden tegen het verkeer in op een rotonde. Hun dollemansrit eindigde op de Schootsedijk in Sint-Oedenrode. Daar botste de auto tegen een boom.

Wachten op privacy instellingen...

Geweld tegen agentVan de drie maanden cel die de 22-jarige Belg kreeg opgelegd, is meer dan de helft voorwaardelijk. Zijn 24-jarige landgenoot krijgt een hogere straf omdat hem het geweld tegen de politieagent wordt aangerekend.
Volgens de rechter heeft de 24-jarige Belg bewust het risico genomen dat de agent letsel zou oplopen. Hij bedreigde de agent ook.
Lager dan eisDe straffen zijn veel lager dan de eis van justitie. Tegen de mannen was 2,5 jaar gevangenisstraf geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.