'We geven altijd net iets meer, dat maakt 7th Sunday Festival in Erp bijzonder'

18 mei 2015 om 17:13
nl
Zondag gaat Erp weer uit z'n dak. Op eerste pinksterdag vindt voor de zevende keer het festival 7th Sunday plaats. Een jubileum dus van het bejubelde festival. Mede daarom gaat het festival zondag twee uur langer door en is er extra veel vuurwerk.
Geschreven door

Ongeveer 35.000 mensen komen zondag naar festivalterrein De Roost in Erp. Het festival is in de afgelopen jaar flink gegroeid. Toen het in 2009 begon, waren er 'maar' 15.000 bezoekers. Dit jaar was 7th Sunday 22 dagen van tevoren uitverkocht.
Net iets meer gevenBegin vorig jaar werd 7th Sunday uitgeroepen tot het beste festival van Nederland. "Wat ons bijzonder maakt, is dat we net altijd iets meer geven. We kijken heel kritisch naar onder meer het geluidsplan en het decor", vertelt Johan Dortmans van organisator Par-T.
Lees ook: Het festivalseizoen is begonnen: een selectie van de Brabantse pareltjes dit seizoen
NepticketsMaandag heeft de organisatie tweehonderd neptickets onderschept, die via externe kanalen tegen veel hogere prijzen werden aangeboden. “Wij zullen er alles aan doen om tot aan het festival de valse tickets uit de markt te halen”, laat Dortmans weten.
Op de website van 7th Sunday wordt dinsdag een lijst met ongeldige tickets gepubliceerd. Woensdagavond om zeven uur gaan die tickets opnieuw in de verkoop via de website van 7th Sunday.
Steve Angello, Mike Mago en Sander van DoornOp 7th Sunday komen alle dancegenres aan bod. Zo zijn onder meer de Zweedse dj en producer Steve Angello, bekend van Swedish House Mafia, Sander van Doorn uit Eindhoven, Nervo, Brennan Heart uit Tilburg en Moti te zien.
Naast alle danceacts is er ook ruimte voor bandjes. In totaal zijn er 16 podia. Nieuw dit jaar is de overdekte outdoor area Playing for the Deeps. Hier zullen onder meer House-legende Roger Sanchez, Mike Mago en Michael Calfan te zien zijn.
Leuke feitjes over het festivalEr zijn meer dan 150 artiesten. Er staan 538 wc's op het terrein. Het terrein is 80 hectare groot. Daarnaast zijn er 4000 kilo friet, 600 liter mayonaise, 750 kilo fruit en ruim 100.000 liter bier ingeslagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.