Video

Efteling start met bouw van duurste en grootste attractie ooit: Symbolica: Paleis der Fantasie

9 maart 2016 om 01:37
nl
De Efteling is dinsdag gestart met de bouw van de nieuwe attractie 'Symbolica: Paleis der Fantasie'. De eerste paal is in de grond geslagen. De komende dagen komen er nog 645 boor- en heipalen bij. Ze dienen als funderingssysteem voor het Paleis der Fantasie.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De attractie komt middenin het park te staan. Daardoor zijn de bouwwerkzaamheden de komende maanden goed zichtbaar voor bezoekers van de Efteling.
35 miljoen euroSymbolica wordt, met een investering van 35 miljoen euro, de grootste en duurste attractie ooit. De nieuwe overdekte familieattractie is onderdeel van het 65-jarig jubileum van de Efteling en wordt in de zomer van 2017 geopend.
In een paleis waar Pardoes de Tovernar gastheer is, worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te (her)ontdekken. Dit gebeurt middels een avontuur langs de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie waarbij de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie centraal staat.
DarkrideSymbolica is net als Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival een zogenoemde darkride. De wagentjes rijden niet over een stalen rails, maar glijden over de vloer langs verschillende scenes. Het logo voor de attractie werd onlangs al geregistreerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.