Keel eigenaresse schoenenzaak Wijk en Aalburg dichtgeknepen: 'Die la moest open, anders was ik dood'

18 mei 2015 om 21:12
nl
De eigenaresse van Kuyntjes Schoenmode in de Bergstraat in Wijk en Aalburg werd vorige maand overvallen. Twee mannen liepen haar winkel binnen en wilden geld zien. Een van de mannen kneep daarbij haar keel hard dicht en verkocht de vrouw een klap waardoor ze bewusteloos raakte. In 'Bureau Brabant' vertelde de eigenaresse maandagavond haar verhaal: "Ik heb mijn tong uit mijn mond gedaan om meer lucht te krijgen maar meer kon ik niet doen."
Geschreven door

Uiteindelijk gingen de twee mannen er met een klein bedrag vandoor. De vrouw heeft nog altijd moeite met slikken, zo hard werd ze door de dader in haar keel geknepen.
'Ik voelde me raar in mijn hoofd'In 'Bureau Brabant' was maandagavond een reconstructie te zien van de overval op de schoenenzaak op donderdag 16 april. Het slachtoffer vertelt daar wat ze mee heeft meegemaakt. "Het was een rustige ochtend en ik was in het magazijn aan het werk. Iets na tien uur ging de bel en ik dacht: 'klant'. Dus ik loop naar de toonbank en een man informeert naar veters. Ik draaide mij om om veters te pakken en opeens word ik vastgepakt. De man vroeg om mijn geld."
Toen ging het goed mis. "Ik voelde me opeens raar in mijn hoofd en voelde me erg licht voelen. Nu weet ik dus hoe het voelt als je keel wordt dichtgeknepen en niet zo'n beetje ook. Je hebt geen adem. Ik ben op mijn tenen gaan staan om meer lucht te krijgen en ik heb mijn tong uit mijn mond gedaan om meer lucht te krijgen, maar meer kon ik niet doen. Ik moest die winkellade opendoen, anders was ik dood."
Eigenaresse bleef bewusteloos achter De twee daders pakten het wisselgeld uit de kassa en gingen ervandoor in de richting van de Begoniastraat. Hoe is nog niet duidelijk. De eigenaresse kreeg een klap in haar gezicht en bleef bewusteloos achter. "Ik dacht dat ik er maar even had gelegen. Maar na onderzoek bleek dat veel langer te zijn."
Verbaasd kwam de eigenaresse vervolgens bij. "Toen ik bijkwam dacht ik: 'Droom ik nou? Dit kan toch niet'. Maar ik voelde mijn gezicht en ik wist dus dat het geen droom was."
Compositietekening van man die keel dichtkneepDe politie heeft een compositietekening gemaakt van de man die de keel van de vrouw dichtkneep. Het gaat om een lichtgetinte man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een sportief postuur. De man heeft een ovaal gezicht en grote witte, gave tanden. Hij heeft kort, opgeschoren donker haar, wallen onder zijn ogen en droeg donkere kleding met mogelijk zwarte Nike-schoenen. Hij had een opvallende oorbel in zijn linkeroor die lijkt op een rondje of een staafje. Hij sprak slecht Nederlands.
De tweede man zei eigenlijk niets tijdens de overval. Deze man was lichtgetint en zo'n 1,90 meter lang. Hij had kort opgeschoren haar en droeg een blauwwitte boodschappentas, mogelijk van de Aldi.    
Tips gevraagdDe politie is op zoek naar tips over de daders. Deze kunnen worden doorgegeven via het telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.