Opnamestop chirurgie-afdeling ziekenhuis Bernhoven: MRSA-bacterie bij patiënt en medewerker

18 mei 2015 om 21:23
nl
In ziekenhuis Bernhoven in Uden is op de chirurgie-afdeling de MRSA-bacterie aangetroffen bij zowel een patiënt als een medewerker. Voor de afdeling geldt tot zeker vrijdag een opnamestop. Dan wordt gekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn. Dat meldt het ziekenhuis maandag.
Geschreven door

De bacterie werd onlangs vastgesteld bij een van de patiënten op de afdeling. Uit een contactonderzoek dat daarna werd verricht bleek dat ook een medewerker drager was van de MRSA-bacterie.
MaatregelenHet ziekenhuis onderzoekt of ook andere patiënten en medewerkers op de afdeling de bacterie dragen. De geplande opnames op de chirurgie-afdeling worden zo veel mogelijk opgevangen op een andere verpleegafdeling.
Half november nam het ziekenhuis soortgelijke maatregelen. Toen brak het norovirus uit in het ziekenhuis. Eind 2012 brak het norovirus ook al uit in Bernhoven. Toen stond het ziekenhuis nog in Oss. Het duurde toen enkele weken voordat de uitbraak onder controle was.
MRSAMRSA wordt meestal verdrongen door gewone huidbacteriën. Vooral mensen met een verminderde weerstand, zoals sommige patiënten van een ziekenhuis, zijn gevoelig voor de bacterie. MRSA staat daarom bekend als ‘ziekenhuisbacterie’. Bij besmetting kan MRSA een infectie veroorzaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.