Vergaderpunt over komst Primark naar Tilburg verplaatst naar vrijdag - Omroep Brabant

Vergaderpunt over komst Primark naar Tilburg verplaatst naar vrijdag

18 mei 2015 om 21:27
nl
De Tilburgse raad praat komende vrijdag verder over de mogelijke komst van winkelketen Primark naar Tilburg. Eigenlijk zou er maandagavond over worden gesproken, maar het onderwerp werd van de agenda van de raadscommissie gehaald. Een meerderheid wilde er niet over praten, omdat het vergaderstuk vertrouwelijk is.
Geschreven door

Er zou in de commissie Vestigingsklimaat worden gesproken over de te maken afspraken tussen vastgoedontwikkelaar VolkerWessels en de gemeente Tilburg. Daarbij zou volgens critici sprake zijn van mogelijke staatssteun.
'Gemeente garant'De gemeente zou bereid zijn om de grond op de locatie van de Primark voor 6,7 miljoen euro te kopen als het niet lukt om een benodigde omgevingsvergunning te krijgen voor het gebied. Ook zou VolkerWessels in dat geval als eerste met een alternatief plan mogen komen en de grond tegen een lagere prijs terug mogen kopen.
Eerste recht op koop geschraptVoorafgaand aan de geplande commissievergadering maandagavond liet wethouder Erik de Ridder schriftelijk weten dat het eerste recht op koop wilde schrappen uit de conceptovereenkomst. De garantie om de grond voor 6,7 miljoen terug te kopen bleef wel overeind.
Het college beslist dinsdag of de vertrouwelijkheid rond het stuk wordt opgeheven. Als dat gebeurt, kan het stuk vrijdag alsnog worden besproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.