Songfestivalkenner Tom van den Oetelaar blikt vooruit: 'Trijntje Oosterhuis krijgt het moeilijk'

19 mei 2015 om 08:46 • Aangepast 25 april 2020 om 03:43
nl
Trijntje Oosterhuis gaat het moeilijk krijgen om de finale van het songfestival te bereiken. Dat zegt Omroep Brabant-presentator en songfestivalkenner Tom van den Oetelaar. Hij zag maandagavond de repetities in Wenen en was onder de indruk. "Trijntje had nu een soort van broekpak aan, dat zag er goed uit. Maar de andere landen hebben ook niet stilgezeten. Het wordt een lastige."
Geschreven door

Oosterhuis, die ons land vertegenwoordigt met het liedje 'Walk Along', had maandagavond de tweede generale repetitie. Daarna kan er niet meer gesleuteld worden, want de internationale vakjury baseert hierop namelijk al de helft van het aantal punten. Dinsdagavond leveren de tv-kijkers de tweede helft van het aantal stemmen.
'Nu een soort van broekpak'Over de kledingkeus van Trijntje Oosterhuis was de afgelopen week nogal wat te doen. Zo veroorzaakte de zwarte jurk met naveldiep decolleté van ontwerper Tycho Boeker, die ze tijdens de eerste repetitie droeg, nogal wat ophef. De twee keren dat ze daarna op het podium van de Wiener Stadthalle stond, had ze telkens iets anders aan. Het pak van de eerste generale maandagmiddag won het uiteindelijk van de jurken. "Nu had ze een soort van broekpak aan, qua plaatje klopte het wel."
Muzikaal gezien is er volgens Van den Oetelaar weinig aan te merken op Trijntje Oosterhuis. "Ze heeft een fantastische stem en is een van de beste zangeressen die meedoet. Ook visueel ziet het optreden er goed uit. Daar heeft de Belgische regisseur Hans Pannecoucke voor gezorgd. Die werkte vorig jaar ook mee aan het optreden van The Common Linnets." [YouTube:body:https://youtu.be/eSZwKW3RqT0][Tweet:body:https://twitter.com/tomroepbrabant/status/600289215885225985]
'Veel kanshebbers'Tom van den Oetelaar bekeek maandagmiddag de hele eerste repetitie gezien. Hij was onder de indruk van de landen die hij zag. "Ik heb mee zitten turven met plussen en minnen en daaruit blijkt dat het toch wel moeilijk gaat worden. Trijntje zag er goed uit, maar dan heb je bijvoorbeeld Rusland dat een prachtige zangeres heeft ingezet. Het wordt een rare tombola."[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?t=98&v=jBVY7Glcd84]
10 van de 16In totaal zijn er dinsdagavond zestien landen die meedoen, tien landen gaan dan door. "Eigenlijk zijn er elf landen die door moeten gaan. En er zitten verrassende nummers tussen. Zo heb je Finland met een groep verstandelijke gehandicapten die in het Fins rocken. Iets wat ik muzikaal totaal niets vind, maar wat mensen wel grappig vinden. Zo won de Finse metalband Lordi het Eurovisiesongfestival in 2006. Maar er zijn meer goede landen, zoals Roemenië, België en Hongarije, die een goede kans maken. Er is flinke concurrentie."  [YouTube:body:https://youtu.be/OR6BixXmo08]
'Veel Oostbloklanden kan een probleem worden'Volgens Van den Oetelaar zal Nederland het moeilijk gaan krijgen. "Er zijn veel Oostbloklanden die meedoen in deze halve finale en traditioneel gezien stemmen deze landen altijd op elkaar. Wij zitten samen met België aan de periferie van de deelnemende landen en dat kan bij het stemmen in ons nadeel werken."
Het songfestival is dinsdagavond rechtstreeks te zien om 21.00 uur op NPO 1. Dan wordt duidelijk of Trijntje Oosterhuis doorgaat naar de finale die zaterdagavond in Wenen plaatsvindt. Donderdag is de tweede halve finale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.