'VDL zoekt actief naar nieuwe opdrachtgevers Nedcar'

19 mei 2015 om 08:27
nl
De VDL Groep zoekt actief naar nieuwe opdrachtgevers voor Nedcar. Dat staat in het jaarverslag van het Eindhovense familiebedrijf. Daarover schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag.
Geschreven door

VDL redde autofabrikant Nedcar in het Limburgse Born drie jaar geleden van de ondergang. Dit gebeurde nadat Mitsubishi met de autoproductie was gestopt. VDL nam Nedcar over en stopte miljoenen in de fabriek om alles weer op de rit te krijgen.
Na de overname van VDL kreeg het Duitse BMW voldoende vertrouwen om de productie van de Mini Hatch, een driedeurs auto, over te hevelen naar Born. Dit bleek een succes, want door het vele werk nam het personeelsbestand fors toe van 1500 naar 2500 medewerkers.
Minder afhankelijk van BMWVDL meldt volgens het FD nu in het jaarverslag dat het bedrijf de verbreding zoekt. Dit betekent dat het Eindhovense familiebedrijf meer mogelijke klanten gaat benaderen. Op die manier moet de fabriek minder afhankelijk van vooral BMW worden.
VDL heeft ook contracten met de eigenaren van Jaguar, Land Rover, Volvo en Ford. Voor die merken levert het vooral geautomatiseerde productielijnen. Toch blijft BMW de belangrijkste klant. Vorig jaar rolden er 29.196 Mini Hatch-wagens van de lopende band.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.