Goedemorgen Brabant! Wat is het nieuws van deze dinsdag?

19 mei 2015 om 09:35
nl
Goedemorgen deze morgen. Het is erop of eronder voor Trijntje Oosterhuis bij de halve finale van het Eurovisie Songfestival vanavond. En Brabantse gemeenten zijn de verkeersellende op de snelweg A67 meer dan beu, blijkt uit onderzoek. Neem een kop koffie, lees het nieuwsoverzicht en je bent weer helemaal bij.
Geschreven door

Geduld rond probleemweg A67 is opDertig ongelukken, één verkeersdode, meerdere gewonden en veel materiële schade. Gemeenten in Brabant en Limburg maken zich grote zorgen over de verkeersproblemen op de A67. De snelweg moet zo snel mogelijk extra rijstroken krijgen, vinden ze maar voordat er een schep de grond in gaat, wil minister Schultz eerst onderzoeken of de maatregelen zinvol zijn. Op 27 mei praat de Tweede Kamer over investeringen in het landelijk wegennet.
[tweet:body:https://twitter.com/wilcoverhaegh/status/596707282085380096]
Trijntje: doet ze het of doet ze het niet?Vanavond is het zover: Trijntje Oosterhuis verdedigt de eer van Nederland tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Maar ai ai ai ai, gaat ze het halen? Onze songfestivalkenner en collega Tom van den Oetelaar, die de ontwikkelingen op de voet volgt in Wenen, heeft er zijn twijfels over. "Het wordt een lastige, want er zitten veel verrassende nummers tussen. Finland zet een groep verstandelijke gehandicapten in die in het Fins rocken. Zij zijn een grote kanshebber, volgens kenners." Afwachten maar.
[YouTube:body:https://youtu.be/eSZwKW3RqT0]
Aardappeleters in bronsDe Aardappeleters, het wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh, krijgt een bronzen versie. Het werk van de Eindhovense kunstenaar Peter Nagelkerke wordt dinsdagmiddag onthuld. Het kunstwerk krijgt een prominente plek in Nuenen. Van Gogh schilderde het tafereel van de huiskamer van de boeren 130 jaar geleden in deze plaats.
Actie tegen sluiting Eindhovense ijsbaanDinsdagavond wordt er actie gevoerd tegen de sluiting van de kunstijsbaan van Eindhoven. Sportwethouder Bianca Van Kaathoven wil de ijsbaan per 1 juli 2016 sluiten omdat het de gemeente te veel geld kost. Steeds minder mensen zouden recreatief gaan schaatsen. Vanavond is er een inspraakavond met de politiek en zullen de voorstanders van de ijsbaan de messen verder slijpen.[tweet:body:https://twitter.com/hvdboer/status/600379213095575554]
Ludieke foto's van Ome Wim's Oppasservice gaan de wereld overWim van Erp uit Schijndel past regelmatig op op zijn kleine neefje en nichtje. Om zijn broer en schoonzus te laten weten dat het heus allemaal goed gaat met het kleine kroost besloot hij bij wijze van grap wat ludieke foto's te maken. Die foto's zette hij op Facebook. Zo zie je hoe de kindjes het hoofd van ome Wim kaalscheren en dat ze met een sigarettenpeuk en flesje bier op de bank zitten. Allerlei gekke situaties zette hij in scène. De foto's zijn een regelrechte hit op social media en gaan inmiddels de hele wereld over.
[YouTube:body:https://youtu.be/DhnvMYhcaYI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.