Demonstratie bij stadhuis Eindhoven om mogelijke sluiting IJssportcentrum

19 mei 2015 om 10:02
nl
Sporters demonstreren dinsdagavond bij het stadhuis in Eindhoven tegen de dreigende sluiting van het IJssportcentrum. Het protest volgt na een 'happening' afgelopen zondag, waarbij de sporters al probeerden het college op andere gedachten te brengen.
Geschreven door

De vergadering begint om kwart over acht 's avonds. Verschillende sporters en andere belanghebbenden krijgen dan het woord om argumenten voor of tegen de sluiting op tafel te leggen.
Ruim 7500 sporters en andere sympathisanten vinden dat de gemeente Eindhoven ze in de kou laat staan. Het college wil IJssportcentrum Eindhoven, dat al jaren verlies lijdt, sluiten. Schaatsen en ijshockey behoren namelijk niet meer tot de kernsporten waar de stad in wil investeren.
'Een mokerslag'Voor de ijssportverenigingen is dit besluit onbegrijpelijk, want een sluiting betekent hun einde. Zo kunnen de leden van Kids on Ice niet uitwijken naar een andere locatie. Voor de ijshockeybond kwam het bericht over een sluiting als 'een mokerslag'.
Afgelopen zondag hielden de verenigingen een 'happening' bij het ijssportcentrum. Met een gevarieerd programma lieten ze zien waartoe ze in staat zijn, maar dat mocht tot zover niet baten.
Lees ook: Mogelijke sluiting ijssportcentrum Eindhoven valt slecht: 'Ik ervaar dit als schop onder de gordel'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.