Achtergrondzangeres van Trijntje Oosterhuis vol vertrouwen: 'Optreden vakjury Songfestival ging hartstikke goed'

19 mei 2015 om 11:09 • Aangepast 25 april 2020 om 03:43
nl
Lesley van der Aa is dinsdagochtend met een goed gevoel opgestaan. De achtergrondzangeres uit Sint-Oedenrode denkt dat ze met Trijntje Oosterhuis een goede kans maakt om de finale van het Songfestival in Wenen te halen.
Geschreven door

Van der Aa stond in 2011 ook met de 3JS op de planken. Toen verliep de Nederlandse deelname aan het liedjesfestijn dramatisch. Hoewel de peilingen vooraf anders deden geloven, behaalde de Volendamse band de minste punten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=oJ6T43D82KY]
'Positief gevoel'Nu ziet de zangeres het zonnig in, zo vertelde ze dinsdagochtend enthousiast op Omroep Brabant Radio. "Ik ben met een goed en positief gevoel opgestaan. Gisteren traden we voor de vakjury op. Dat ging hartstikke goed, het beste van alle keren."
Dat het optreden van Trijntje met 'Walk Along' goed ging, is in eerste instantie gunstig. De jury bepaalt namelijk de helft van het aantal punten. De tv-kijkers leveren dinsdagavond de rest van de stemmen aan.
'Je weet niet wie waarop gaat stemmen'Net als bij de 3JS zal het spannend worden, zo geeft Van der Aa toe. "Maar we hebben een goed team en een goed liedje. We zitten in een poule met artiesten die echte powerballads hebben."
Toch wil dat nog niet alles zeggen. "Je weet niet wie waarop gaat stemmen. We kunnen alleen ons plan volgen. Maar iemand die zingt zoals Trijn, zo zijn er maar weinig."
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=eSZwKW3RqT0]
De jurkOmroep Brabant-presentator en Songfestivalkenner Tom van den Oetelaar denkt echter dat Trijntje het moeilijk gaat krijgen om de finale van het festival te bereiken. Het gaat dan niet zozeer om haar zangkunsten - Trijntje heeft volgens Van den Oetelaar namelijk 'een fantastische stem' - maar vooral om haar uitstraling.
Lees ook: Songfestivalkenner Tom van den Oetelaar blikt vooruit: 'Trijntje Oosterhuis krijgt het moeilijk'
Over de kledingkeus van Trijntje Oosterhuis was de afgelopen week nogal wat te doen. Zo veroorzaakte de zwarte jurk met naveldiep decolleté van ontwerper Tycho Boeker, die ze tijdens de eerste repetitie droeg, ophef.
Broekpak kan velen wel bekoren"Nu had ze een soort van broekpak aan, qua plaatje klopte het wel", vatte Van den Oetelaar samen. Bij het broekpak zal het hoogstwaarschijnlijk blijven, meent ook Van der Aa. Volgens haar voelt Trijntje zich daarin het lekkerst en ziet ze er dan ook 'prachtig uit'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.