Mario de V. die vluchtte na dodelijk ongeluk Rosmalen had geen rijbewijs: ‘Ik reed niet roekeloos'

19 mei 2015 om 18:57
nl
Mario de V. (26) uit Empel heeft al weken geen geldig rijbewijs meer. Dat zegt de politie dinsdag. De V. werd maandagochtend opgepakt voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de Empelseweg in Rosmalen. De V. wordt donderdag voorgeleid.
Geschreven door

Hij heeft tegenover de politie verklaard dat hij die bewuste zondag niet roekeloos of te hard heeft gereden, bevestigt zijn advocaat Mark Nillesen dinsdag aan Omroep Brabant.
OngelukBij het ongeluk op de Empelseweg kwam een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. Haar 80-jarige echtgenoot die bij haar in de auto zat, raakte zwaargewond. De auto's van het echtpaar en van De V. botsten in volle vaart frontaal op elkaar. Daardoor vloog de Mercedes van de man uit Empel in brand.
ZIE OOK: Dode en gewonden bij ongeluk Rosmalen: auto in brand, bebloede bestuurder gevlucht: 'Grijp niet in'
'Heftige situatie'De V. kon op eigen kracht uit de auto komen en sloeg vervolgens op de vlucht. In blinde paniek, zegt zijn raadsman. “In zo’n heftige situatie doe je dingen waar je voor het eerst mee geconfronteerd wordt. Je leert jezelf echt kennen. Niemand kan zichzelf inschatten als zoiets vreselijks gebeurt. De één versteent en kan niets meer doen, de ander rent weg. Mijn cliënt deed dat laatste.”
Het verhaal dat De V. onder invloed was van alcohol en drugs, kan Nilessen bevestigen noch ontkennen. Hij kan ook nog niets zeggen over een eventuele criminele achtergrond van zijn cliënt. “Ik kan alleen zeggen dat ik de verklaring van mijn cliënt betrouwbaar acht. Ik probeer hem natuurlijk vrij te krijgen, maar ik verwacht dat hij woensdag wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris.”
ZIE OOK: Dodelijk ongeluk Rosmalen: eigenaar (26) van uitgebrande auto meldt zich bij politie
Gevaarlijke verkeerssituatiesDe Empelseweg waarop het fatale ongeluk gebeurde, staat na het ongeval ter discussie. Omwonenden vertelden aan Omroep Brabant dat het niet de vraag is of er een ongeluk zou gebeuren op deze plek, maar wanneer. “Die verhalen heb ik inderdaad ook gehoord”, beaamt de advocaat. “Ik ga de komende dagen onderzoeken of er daar inderdaad sprake is van een gevaarlijke verkeerssituatie.”
Het ongeluk gebeurde in een bocht die in de buurt bekendstaat als gevaarlijk. Er staan verkeersborden die automobilisten adviseren om dertig kilometer per uur te rijden. Volgens de buurtbewoners gebeurt dat amper. Deze week worden er bij de politie meerdere mensen gehoord die iets kunnen vertellen over het ongeluk.
Mario de V.Mario de V. uit Empel is al ruim tien jaar werkzaam als bouwvakker in de omgeving Den Bosch. Hij runt een bedrijf met de naam ‘MDV Woningverbetering’. Na het ongeluk in Rosmalen kwam de politie uit bij een huis aan de Schoolstraat in Rosmalen. Daar zou zijn huidige vriendin wonen.
Hoe het met de 80-jarige Bosschenaar is, is niet duidelijk. Volgens misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink heeft het slachtoffer zijn rugwervel en een heup gebroken. Hij zou in het ziekenhuis in Nijmegen aan zijn verwondingen worden behandeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.