Bob Dylan komt naar Muziekgebouw in Eindhoven, 'Hét concert van dit seizoen'

19 mei 2015 om 12:10
nl
De legendarische singer-songwriter Bob Dylan komt in november naar Nederland. De Amerikaanse artiest treedt dan drie keer op, waaronder één keer in Brabant. Dat gebeurt in het Eindhovense Muziekgebouw.
Geschreven door

Velen roemen Dylan om zijn muziek en noemen hem een levende legende. De singer-songwriter werd met name beroemd met 'Blowin' in the wind' en 'The times they are a-changin'. Veel artiesten haalden inspiratie uit de persoonlijke, poëtische teksten.Volgens popjournalist Jean-Paul Heck is hij de meest invloedrijke artiest. "Hij is samen met de Beatles de meest gecoverde artiest. Hij heeft  hele generaties geïnspireerd".
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=RsjiSfAmEeo]
Dit jaar verscheen het 36e studioalbum van Dylan, dat 'Shadows in the Night' heet. Het album bevat tracks die live zijn opgenomen met een vijfkoppige band. Op dit album zingt hij liedjes van Frank Sinatra. "Hij zingt op dit album als een nachtegaal. Of hij heeft ons jaren voor de gek gehouden of hij heeft iets aan zijn stem laten doen. Hij zingt beter dan ooit, althans beter dan de afgelopen 20 jaar", aldus popjournalist Heck.In juni verschijnt daarnaast een nieuw compilatiealbum, met een nog niet eerder uitgebracht nummer.
Kaartverkoop vrijdag van startDe kaartverkoop voor de show in het Eindhovense Muziekgebouw, die op 2 november plaatsvindt, start komende vrijdag om tien uur 's ochtends. Kaartjes kosten 125 euro plus zes euro servicekosten. 'Hét concert van dit seizoen', meent het Muziekgebouw.[Tweet:body:https://twitter.com/MuziekgebouwEHV/status/600571852260540416]
Het is volgens Jean-Paul Heck afwachten wat je krijgt. "De laatste jaren is het voorgekomen dat hij nauwelijks nog te verstaan is. Je moet een enorme fan zijn wil je daar mee om kunnen gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.