Marcel Vaandrager uit Werkendam schrijft gedicht over overleden prins Friso: koninklijke interesse

19 mei 2015 om 13:45
nl
"Een kers op de taart." Zo noemt de Werkendamse dichter Marcel Vaandrager de koninklijke aandacht voor zijn nieuwe bundel 'Deze niet!!' In de bundel staat een gedicht over het ski-ongeluk van de overleden prins Friso.
Geschreven door

Vaandrager heeft een exemplaar van zijn boek opgestuurd naar koning Willem-Alexander. De Werkendamse dichter schreef het gedicht toen het land aangeslagen was door dat ongeluk.
BedankbriefBij voordrachten kreeg Vaandrager vooral positieve reacties op het gedicht over het ongeluk. Daarop besloot hij het gedicht op te nemen in zijn nieuwe bundel.
Hij stuurde een exemplaar van het boek naar prinses Mabel, de echtgenote van Friso. Na een bedankbrief van de dienst van het Koninklijk huis kreeg Vaandrager een telefoontje van diezelfde dienst met de mededeling dat ook de koning interesse had.
GevoelDe Werkendammer zegt dat zijn gedicht over het ongeluk van Friso niet vrolijk is. "Maar wel een gedicht waarbij ik er kennelijk in ben geslaagd om gevoel aan het papier te laten kleven. En er staan ook veel vrolijke en positieve gedichten in de bundel."
'Deze niet!!' is onder meer te koop bij de boekwinkels in Werkendam en Gorinchem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.