'Brabanders met Zuid-Hollanders en Zeeuwen grootste brokkenpiloten van Nederland'

19 mei 2015 om 14:11
nl
Brabanders zijn met Zuid-Hollanders en Zeeuwen de grootste brokkenpiloten van Nederland. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van autoverzekeraar Generali Nederland.
Geschreven door

De Italiaanse verzekeraar, die wereldwijd actief is, keek naar alle schademeldingen van zijn Nederlandse wa-verzekerden van vorig jaar. Uit die meldingen komt naar voren dat 4,28 procent van de Brabanders afgelopen jaar schade kreeg aan zijn auto.
Brabanders scoren iets minder slecht dan Zuid-Hollanders (4,34 procent) en Zeeuwen (4,31 procent). Drentenaren komen er met 2,83 procent het beste van af, maar Generali wil niet zeggen om hoeveel verzekerden het precies gaat. De verzekeraar vreest namelijk dat anders het klantenbestand is uit te rekenen.
Meldingen per automerkGenerali onderzocht ook welke automerken het meest en het minst te maken kregen met een ongeluk. "We keken daarbij per merk hoeveel procent van de eigenaren een schademelding deed", legt woordvoerster Bianca Knispel uit.
Zo blijkt uit de gegevens dat Skoda-eigenaren tot de groep automobilisten behoren die de minste brokken maken. De eigenaren maken 28 procent minder schade dan het gemiddelde. Mazda-rijders scoren relatief het slechts: zij maken 34 procent méér schade dan gemiddeld.
Niet te vroeg juichenOverigens moeten Skodarijders niet te vroeg juichen. Ze maken weliswaar minder brokken, maar zodra ze schade rijden, moeten ze volgens Generali wel meer betalen. Het gemiddeld schadebedrag is namelijk 2849 euro, meer dan de meeste andere merken.
Wie daarentegen Suzuki rijdt, lijkt de meeste deuken te kunnen rijden. Het gemiddelde schadebedrag voor dat merk is 1.748 euro. "Dit komt waarschijnlijk doordat Suzuki-auto's over het algemeen lichter zijn. Als een Suzuki tegen een andere auto botst, dan veroorzaakt dat minder zware schade en dus een lager schadebedrag", duidt de verzekeraar.
Meer informatie over het onderzoek van Generali is te raadplegen via de site Beste Chauffeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.