Langverwachte randweg in Boekel in 2019 klaar, aanleg begint in 2018 - Omroep Brabant

Langverwachte randweg in Boekel in 2019 klaar, aanleg begint in 2018

19 mei 2015 om 15:14
nl
De langverwachte randweg in Boekel kan medio 2019 gereed zijn. Dat melden het provinciebestuur en de gemeente Boekel maandag. Na de zomervakantie wordt begonnen met het bestemmingsplan voor de aanleg van de langverwachte omleidingsweg.
Geschreven door

Volgens gedeputeerde Ruud van Heugten is het de bedoeling dat er in 2018 wordt gestart met de aanleg van de weg, die 17 miljoen euro moet gaan kosten. De provincie trekt er bijna 14,5 miljoen voor uit. Boekel brengt het resterende bedrag op.
Eind januari werd besloten de gehele N605 als een weg met een maximumsnelheid van 80 kilometer in te richten. Die maximumsnelheid gaat ook gelden voor de nieuwe randweg.
LangverwachtDe plannen voor een randweg dateren uit 2002. Door de Kerkstraat in het centrum komt veel doorgaand verkeer dat over de N605 van Gemert naar Uden rijdt en andersom.
Tweemaal eerder staken Provinciale Staten een stokje voor de aanleg van deze weg. Eind januari bleken alle partijen echter overtuigd van het nut van de plannen van de provinciebestuurder Ruud van Heugten.
De gemeente Boekel en de provincie houden op 25 juni een informatiebijeenkomst om de plannen toe te lichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.