Drugshuis Helvoirtseweg Vught gesloten door burgemeester Van de Mortel: ‘Dit tolereren we niet'

19 mei 2015 om 15:20
nl
Een huis aan de Helvoirtseweg in Vught gaat op last van burgemeester Roderick van de Mortel ruim drie maanden dicht. Aanleiding is een hennepkwekerij die op 1 april werd gevonden in de kelder van het huis.
Geschreven door

Dat gebeurde na een groot onderzoek van de politie in samenwerking met de gemeente. Volgens de gemeente Vught was het huis als een ‘professionele hennepkwekerij’ ingericht en tapten de huurders de stroom illegaal af.
'Duidelijk signaal'Burgemeester Van de Mortel wil met de sluiting een ‘duidelijk signaal’ afgeven aan verhuurders. 'In onze gemeente worden hennepkwekerijen niet getolereerd', schrijft de gemeente. 'De gemeente kent geen enkele terughoudendheid om panden waar illegale drugspraktijken plaatsvinden te sluiten.'
Verder waarschuwt de burgemeester de verhuurders van vastgoed dat niet alle huurders te vertrouwen zijn. Daarom is goede screening van nieuwe huurders en een regelmatige controle van verhuurde huizen nodig om dergelijke situaties te voorkomen.
Gesloten pandenHet is niet het eerste pand dat Van de Mortel op last van de Opiumwet sluit. Eerder werden panden aan de Driesedam, Prins Bernhardlaan en aan het Pepereind gesloten. In alle gevallen waren hennepkwekerijen de aanleiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.