Udense verdachte in zaak fatale steekpartij Joeri Edelijn twee weken langer vast

19 mei 2015 om 16:12
nl
De 25-jarige Udenaar die vorige week werd gearresteerd voor een fatale steekpartij in het centrum van zijn woonplaats, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch heeft zijn voorarrest dinsdag met twee weken verlengd.
Geschreven door

Het slachtoffer, de 27-jarige Joeri Edelijn uit Oss, overleed in de nacht van 9 op 10 mei aan de verwondingen die hij opliep toen hij op straat werd neergestoken na een vrijgezellenfeest.
Hij was volgens de politie nog even iets te eten gaan halen en werd neergestoken toen hij op weg was naar de taxistandplaats, waar de rest van de vriendengroep stond te wachten. De aanleiding is nog volstrekt onduidelijk.
In de zaak zit ook een 23-jarige man uit Erp vast. Hij moet donderdag bij de rechter-commissaris verschijnen, zegt het Openbaar Ministerie.
Stille tochtZondagavond namen ruim duizend mensen deel aan de stille tocht in Uden, die uit respect gehouden werd voor Joeri Edelijn. De tocht begon om zeven uur 's avonds en startte op de Nieuwe Markt.
Vanaf daar trokken de deelnemers door naar de Oranjestraat, Birgittinessenstraat, Sint Janstraat en de Marktstraat. Ze eindigden uiteindelijk bij de Markt, de plek waar Edelijn werd doodgestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.