'Sluiting The Grass Company Tilburg om ondergrondse voorraad softdrugs was terecht'

19 mei 2015 om 16:39
nl
Burgemeester Noordanus had gelijk toen hij het pand van The Grass Company in Tilburg voor zes maanden wilde sluiten. Dat oordeelt de rechter in Breda dinsdag. Twee ondernemers van Tilburgse coffeeshops waren naar de rechter gestapt om de sluiting.
Geschreven door

De burgemeester besloot tot sluiting nadat in ondergrondse ruimtes bijna tien kilo softdrugs waren gevonden. Volgens de ondernemers was dat de voorraad voor vier van de vestigingen van The Grass Company, in Tilburg gedoogde coffeeshops.  
'Hypocriet'Dat de burgemeester bevoorrading van de shops niet toestaat terwijl die wel gedoogd worden, noemen de ondernemers 'hypocriet' en 'paradoxaal'. Eerder vocht The Grass Company de sluiting van een bevoorradingspunt met succes aan.
De Bredase rechtbank vindt dat het beleid van de Tilburgse burgemeester niet onredelijk is. De rechtbank begrijpt dat gedogen aan de voorkant van de zaak kan leiden tot 'bedrijfsmatige complicaties aan de achterkant'. Volgens de rechtbank is het niet aan de burgemeester om dit op te lossen.
"De rechtbank is zich bewust van het paradoxale van de situatie", stelt zij in de uitspraak. Maar ook vermeldt zij dat de burgemeester steeds aangegeven heeft dat er opgetreden wordt als er handelsvoorraad wordt gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.