Minister Asscher wil onderzoek naar brand Remondis Argentia Moerdijk afwachten

19 mei 2015 om 17:04
nl
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil geen conclusies trekken over het toezicht op Remondis Argentia in Moerdijk. De minister wil eerst het onderzoek van het Openbaar Ministerie en inspectiediensten afwachten. Hij zei dat dinsdag in de Tweede Kamer na vragen van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. Het bedrijf ging op 12 mei in vlammen op.
Geschreven door

Bij Remondis Argentia aan de Middenweg woedde op 12 mei een grote brand nadat enkele gasflessen waren ontploft. Het Kamerlid wees erop dat bij het bedrijf in 2013 en 2014 ook al incidenten waren. "Hoe kan het dat één bedrijf in drie jaar drie keer in de fik vliegt?", was een van haar vragen. De regelgeving moet er volgens haar op gericht zijn dat dit niet kan gebeuren.
InspectiedienstenAsscher antwoordde dat op last van de verschillende inspectiediensten op twee locaties van Remondis Argentia installaties zijn stilgelegd. Een installatie werd na het nemen van extra veiligheidsmaatregelen weer gestart, een andere ligt nog steeds stil. Er wordt nu tijdens het onderzoek bekeken of het bedrijf nog meer maatregelen moet nemen.
RapportUit een rapport van meerdere inspecteurs bleek eerder dat op 26 februari en op 4 maart zes overtredingen zijn vastgesteld. De brand van 12 mei brak niet uit op de locaties van de stilgelegde installaties. De inspecteurs behoorden onder meer tot de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het waterschap en de Veiligheidsregio.
Het onderzoek dat nu plaatsvindt moet duidelijk maken of meer maatregelen nodig zijn, aldus de minister. Bij de brand op 12 mei raakte een man gewond. De brand veroorzaakte grote rookwolken.
Lees alles over de grote brand op onze themapagina omroepbrabant.nl/remondis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.