Sneak preview: lichteffecten begeleiden fietsers en wandelaars in Tilburgse tunnel

19 mei 2015 om 22:16
nl
De kleuren van Willem II of de kleuren van de stad Tilburg? Het kan straks allemaal in de nieuwe Tilburgse Willem II-passage bij de Spoorzone. Het licht in de tunnel kan reageren op de gebruikers.
Geschreven door

In oktober gaat de tunnel open voor het publiek, maar de gemeente wil nu al weten wat de Tilburgers ervan vinden. Daarom kunnen inwoners met een 3D-bril door een virtuele passage fietsen en ervaring opdoen.
In een speciaal gebouw bij de Spoorzone is nu een 3D-demonstratie te zien. Tilburgers kunnen daar zelf ervaren hoe het is om straks door de tunnel te lopen en te fietsen met lichteffecten.
Belangrijke verbindingDe passage wordt een tunnel voor voetgangers en fietsers onder het spoor. De passage verbindt straks het noorden van de stad met het centrum. De binnenkant van de muren bestaat uit glas met daarachter een led-paneel. De stenen zijn dus te verlichten.
“Vaak zijn tunnels minder prettig”, zegt een woordvoerder. “Door middel van verlichting kunnen we heel wat bereiken.”  De gemeente vindt ook dat de nieuwste technieken aardig passen bij het vernieuwende karakter van de Spoorzone.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.