Lekkerste paasbrood komt uit Made: 'Het geheim is de spijs en de vulling'

9 maart 2016 om 21:02
nl
Het lekkerste paasbrood van Nederland komt uit Made. Bakkerij Van der Steen uit het dorp is de winnaar van de landelijke paasbrodenwedstrijd van het Echte Bakkersgilde.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

In totaal troefde de bakker bijna honderdvijftig andere bakkers af. De tweede plaats ging naar Thijs Koolen uit Ell. Bakkerij Steenbergen in Meppel eindigde op de derde plaats.
'Alles moet kloppen'Alle Echte Bakkers van Nederland konden hun paasbrood insturen. Daarnaast bezocht een mysteryshopper de winkel van de bakkers.
Eigenaar Jeroen van der Steen is apetrots met zijn titel. ''Ik ben heel blij. Je weet dat je goede paasbroden maakt, maar dan moet tijdens zo'n wedstrijd wel alles kloppen. Dat was dit keer gelukkig zo.''
Veel meer broden verkochtEerder pakte Van der Steen al de tweede prijs bij de kerststolcompetitie. Maar wat is nu het geheim van de bakker? ''Dat is vakmanschap in combinatie met de beste vulling en spijs.''
Het verschil met de kerststol is nauwelijks te herkennen. ''Het is bijna dezelfde stol. We hebben de receptuur wat verbeterd. Daarnaast zitten er bij het ene paasbrood stukjes amandel op en de ander is gedompeld in chocolade.''
Lekkerste Brabantse worstenbroodje?De prijs, een grote beker, zal vanaf vrijdag te bewonderen zijn in de winkel. Maar dat is niet de enige prijs. ''We hebben nu met deze eerste prijs al vijf keer zoveel stollen verkocht als anders met Pasen'', vertelt Van der Steen trots.
Het is niet de enige wedstrijd waarbij Bakkerij Van der Steen succes heeft. Zo staat de bakkerszaak ook in de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2016.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.