Goedemorgen Brabant! Tornado in een kippenschuur, een moordzaak en nog veel meer

20 mei 2015 om 09:25 • Aangepast 25 april 2020 om 03:46
nl
Begin de woensdag goed met dit korte nieuwsoverzicht. Ben je meteen bij tijdens je eerste kop koffie. Goedemorgen!
Geschreven door

Tornado blaast over kippenschuur in HeusdenEen tornado heeft dinsdagavond een deel van een kippenschuur aan de Gevlochtsebaan in Heusden weggeblazen. Het natuurgeweld werd gefilmd door de lokale omroep. Op de beelden is te zien hoe de tornado over de schuur raast. De chaos is groot, bomen werden uit de grond getrokken.
[YouTube:body:https://youtu.be/48DTWJn8nyg]
Syriër vermoord en in brand gestokenBij de rechtbank in Den Bosch wordt vandaag een gruwelijke moordzaak behandeld. Een man uit Esch wordt verdacht de 46-jarige Rachid Dardari uit Syrië te hebben vermoord en daarna in brand te hebben gestoken. Een wandelaar vond het brandende lichaam in november in een bos in Boxtel. De vrouw van het slachtoffer zou een geheime relatie met de verdachte man uit Esch hebben gehad.
[Tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/534273863094657024]
'Brieven uit de hel' uit Thaise gevangenis: Tilburger zit al negen maanden vastJohan van Laarhoven uit Tilburg, oprichter van The coffeeshop de Grass Company, en zijn vrouw zitten al negen maanden in een Thaise cel. De cel die de Tilburgse man met vijftig andere gevangenen moet delen, is vies en overvol. Van Laarhoven werd in Thailand vastgezet omdat hij naar eigen zeggen op verzoek van het Openbaar Ministerie in Nederland gehoord moest worden in een witwaszaak. In zijn 'brieven uit de hel' schrijft Van Laarhoven over zijn ervaringen en angsten. "We weten simpelweg niet hoe we het onze kinderen moeten uitleggen dat we onterecht vastzitten door toedoen van de leugens van de Nederlandse overheid."
[youtube:body:http://youtu.be/2Dzq4_lP2Dc]
Logeren bij Graceland in BredaSlapen in het huis van Elvis, The King? Dat kan binnenkort gewoon in Breda, want daar is Graceland nagebouwd. Jimmy Prins is al veertien jaar bezig met het paleisje, inclusief Jailhouse Rock-kamer met tralies voor de ramen. Klaar is het Brabantse Graceland nog niet, de Bredanaar heeft nog 120.000 euro nodig om alles af te krijgen. Dan gaat de Bed and Breakfast definitief open.
Sporten met 1700 kinderenEn Helmond staat woensdag in het teken van een grootse sportdag. Maar liefst 1700 kinderen gaan actief aan de slag met golfen, dansen en basketballen. Ook is er een workshop vendelzwaaien bij het stadion van Helmond Sport. Vamos!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.