‘Eervolle taak’, Erik Ronnes (47) uit Boxmeer woensdag beëdigd als Tweede Kamerlid

20 mei 2015 om 10:16 • Aangepast 21 november 2020 om 18:19
nl
Het is woensdag een grote dag voor Erik Ronnes. De wethouder uit Boxmeer wordt beëdigd als Tweede Kamerlid voor het CDA. De 47-jarige Ronnes volgt in Den Haag Sander de Rouwe op, die lijsttrekker wordt van het CDA in Friesland. “Ik ben heel blij dat ik deze eervolle taak mag gaan vervullen”, vertelt het kersverse Kamerlid dolblij aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Ronnes stond veertiende op de lijst van het CDA. Door de slechte uitslag van het CDA bij de Kamerverkiezingen in 2012 kwam hij niet in de Tweede Kamer. Daar komt nu verandering in. “Je kunt wel spreken van een grote dag. Het gaat nu echt gebeuren”, vertelt Ronnes.

Wachten op privacy instellingen...

'Brabantse belangen'Afgelopen maandag was er een afscheidsreceptie voor Ronnes. Hij wordt in Den Haag woordvoerder van Wonen en Rijksdienst. “Ik ben van plan om die Brabantse belangen hoog op de Haagse agenda te zetten. Neem als voorbeeld de problematiek met de A67.”
De politicus uit Boxmeer was ruim vijf jaar wethouder van onder meer Financiën, Milieu en Verkeer van Boxmeer. Eerder vervulde hij diverse functies bij Xerox (printers en kantoorautomatisering). Peter Stevens uit Vortum-Mullem volgt Ronnes bij het CDA in Boxmeer op.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.