Video

Omgekomen soldaat Gerard Huizenga (35) uit Geldrop herbegraven op Grebbeberg bij Rhenen

20 mei 2015 om 13:14
nl
Gerard Huizenga uit Geldrop, die tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelde, krijgt donderdag zijn laatste rustplaats. Hij wordt herbegraven op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Hier liggen meer dan achthonderd militairen die omkwamen tussen mei 1940 en mei 1945.
Geschreven door

De Brabantse militair stierf op 14 mei 1940 op 35-jarige leeftijd bij de verdediging van Vliegkamp Bergen in Noord-Holland. De nabestaanden van Huizenga hebben aan de Oorlogsgravenstichting gevraagd zijn stoffelijke resten vanuit Geldrop over te brengen naar de militaire rustplaats.
ZIE OOK: Begrafenis met Canadese militaire eer voor Albert Laubenstein in Bergen op Zoom
Nachtelijke patrouilleDe Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht verzorgt de uitvoering. Militairen van 44 Pantserinfanteriebataljon Regiment Johan Willem Friso dragen korporaal Huizenga naar zijn laatste rustplaats, in aanwezigheid van zijn nabestaanden.
De 35-jarige korporaal diende bij de 6e Compagnie van het Depotbataljon Infanterie. Het bataljon was in de meidagen van 1940 verantwoordelijk voor de verdediging van Vliegkamp Bergen. Huizenga sneuvelde tijdens een nachtelijke patrouille met zijn sectie. Hij liet een echtgenote en drie kinderen na.
BezoekersBij de herbegrafenis van Huizenga zijn 130 middelbare scholieren van de Berger Scholengemeenschap en de Adriaan Roland Holst School uit Bergen aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.