Jumbo in Waalwijk sluit in oktober: 'Dit is heel onverwacht'

20 mei 2015 om 15:19
nl
De Jumbo aan De Els in Waalwijk gaat in oktober dicht. Waarom de winkel dichtgaat, kan centrummanager Jan van Roon niet zeggen. Hij is geschrokken van het nieuws. "Dit is niet goed voor het centrum van Waalwijk. Waalwijk is te groot om geen Jumbo te hebben. Ik tast volledig in het duister waarom de supermarkt verdwijnt."
Geschreven door

In de rest van Nederland worden nieuwe Jumbo's geopend. In Waalwijk moet deze juist dicht. De supermarkt in Waalwijk zou te weinig omzet draaien. Het supermarktconcern kan daar geen uitspraken over doen: "We zien geen mogelijkheden meer om de winkel langer te exploiteren."
Het personeel van de Jumbo in Waalwijk is inmiddels op de hoogte gesteld van het besluit. Vast personeel zal worden ondergebracht bij andere vestigingen. De exacte datum wanneer de Jumbo de deuren sluit, is nog niet bekend.          
Weer een supermarkt wegVolgens centrummanager Jan van Roon kan het vertrek van Jumbo grote gevolgen hebben voor Waalwijk. "In december ging de Aldi al weg, nu verdwijnt de Jumbo. Alleen de Albert Heijn is nog over in het centrum. Supermarkten doen het altijd goed in het centrum. Dit is een slechte ontwikkeling."
Wat er met het pand van de Jumbo gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "Jumbo is daar ook eigenaar van. Ik heb ze vanmorgen gebeld maar ze wilden niets zeggen: 'Geen commentaar'. Ik kan voorlopig niets meer doen. Ik ben een beetje lamgeslagen door het nieuws", aldus Van Roon.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.