Vakbond roept ingehuurde krachten Shell Moerdijk op om te gaan staken

20 mei 2015 om 16:00
nl
Vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen houden donderdag bij de poort van Shell in Moerdijk en Pernis een actie. Ze roepen medewerkers uit de metaalsector op om 29 mei deel te nemen aan een stakingsbijeenkomst in Rotterdam. De actie is niet gericht tegen Shell, maar tegen de onderaannemers die opdrachten uitvoeren voor Shell.
Geschreven door

De metaalsector heeft een ultimatum van de vakbond vorige week afgewezen. De bonden willen onder meer een jaarlijkse loonsverhoging van drie procent afdwingen en betere regelingen voor werknemers van 55 jaar en ouder. De bijeenkomst op 29 mei is bedoeld voor alle werknemers uit de metaalsectoren in de regio Rotterdam, Zeeland en West-Brabant.
Actie tegen afbraakvoorstellen"We komen in actie tegen de afbraakvoorstellen van de werkgevers. Wij willen een sector die investeert in zijn mensen; waarin werknemers respect krijgen voor hun vakmanschap en niet alleen worden gezien als kostenpost. Want werknemers zijn geen machines die je zomaar aan en uit kan zetten", zo zegt vakbondsbestuurder Jan Meeder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.