Video

Wereldkampioen Michiel van der Heijden maakt zijn opwachting bij eliterijders: 'Anders koersen'

20 mei 2015 om 18:00
nl
Voor mountainbiker Michiel van der Heijden uit Drunen breken spannende tijden aan. De wereldkampioen bij de beloften rijdt dit weekend in Tsjechië zijn eerste wedstrijd als eliterijder. Tussen de grote jongens moet de 23-jarige Drunenaar laten zien wat zijn wereldtitel bij de beloften waard is.
Geschreven door

Na het behalen van zijn wereldtitel vorig jaar, tekende Van der Heijden een contract bij Scott-Odlo. Een Zwitserse mountainbikeploeg van wereldformaat. Grote prestaties worden van Van der Heijden komend seizoen nog niet geëist.
OvergangsjaarHet wordt immers zijn eerste jaar als eliterijder. "Er wordt vanuit de ploeg weinig druk opgelegd. Dat is voor een renner heel belangrijk. Je wil het voor jezelf zo goed mogelijk doen. Dan hoeft er vanuit de ploeg geen extra druk opgelegd te worden. Dat gaat alleen ten koste van de prestaties", denkt Van der Heijden.
Het komend seizoen geldt dus als een overgangsperiode. Toch zal ook Van der Heijden behoorlijke sprongen in het seizoen moeten maken. Het seizoen daarop moet hij uiteindelijk de aansluiting gaan vinden met de wereldtop.
Anders koersenKomend weekend strijkt de mondiale mountainbiketop neer in Nové Mesto in Tsjechië voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Voor de Drunense wereldkampioen bij de beloften wordt het even wennen.
In plaats van voor de overwinning te rijden, moet hij nu strijden om een top 10-plekje. "Vorig jaar reed ik vaak mee voor de overwinning. Dat is een andere manier van koersen dan wanneer je voor een plek tien rijdt. Ik zal dit jaar iets meer voor de plekken achter de overwinningen strijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.