Amateurvoetballer uit Herpen (39) krijgt taakstraf na openlijk geweld op sportpark

20 mei 2015 om 19:26
nl
De rechtbank heeft woensdag de 39-jarige Jordie Suppers uit Herpen veroordeeld tot honderd uur taakstraf voor betrokkenheid bij openlijk geweld op een sportpark in Herpen. De voetballer zou een begeleider van een ander team hebben geslagen. Hij moet de begeleider een schadevergoeding van 1500 euro betalen.
Geschreven door

De verdachte voetbalde samen met zijn broer in het eerste elftal van Herpinia uit Herpen. Tijdens een wedstrijd van hun team in februari 2014 tegen Avanti'31 uit Schijndel, brak de broer van de verdachte zijn been.
'Ik heb niet geslagen'Hierop ontstond een opstootje op het veld tussen spelers van beide teams, waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakte. De man zou daarna bij de kleedkamers, samen met anderen, een begeleider van de tegenstander hebben geschopt en geslagen. De man verklaarde de begeleider alleen te hebben geduwd en vastgehouden. Justitie oordeelde dat Suppers de begeleider daadwerkelijk had geslagen.  
De KNVB wilde Suppers levenslang van de voetbalvelden weren, maar de beroepscommissie van de bond heeft dit teruggedraaid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.