Booming Brabant: Kan iemand even mijn sandalen printen?

20 mei 2015 om 22:00
nl
Een 3D-geprinte schoen met een inlegzool die geprint wordt aan de hand van een scan van de voet van de drager. Een noviteit die bedacht is in SLEM, hét innovatiecentrum voor footwear in Waalwijk. De 3D-schoen zou zomaar eens de redding van de schoenwinkels kunnen zijn.
Geschreven door

In 'Booming Brabant' is donderdag (17.55 uur) een reportage te zien over SLEM. Presentatrice Anne-Marie Fokkens 'rolt' voor de gelegenheid het programma binnen op een Oxboard.
Gedeputeerde Bert Pauli van Economische Zaken is een van de gasten van het programma. Ook de komende vier jaar gaat hij proberen de economie in Brabant nog verder aan te zwengelen. Wat zijn de ambities, plannen, grootste uitdagingen?
Uitzendbureau voor robotsMarcel Grooten deed voor de BOM een onderzoek naar de kansen die robotica aan Brabant biedt. Robots worden op steeds meer plekken ingezet en zorgen ervoor dat de maakindustrie in Brabant weer kan gaan groeien. Steeds meer productie keert al terug uit lagelonenlanden. Ook is in 'Booming Brabant' een reportage van het nieuwe ‘uitzendbureau voor robots’ te zien. Maar gaan robots ook steeds meer onze banen inpikken?
Geurbeleving in het Willem II-stadionIn de rubriek ‘Made in Brabant’ een reportage over Sense, een bedrijf dat in geurbeleving doet. Bepaalde type geuren kunnen consumenten beïnvloeden in hun (koop-)gedrag. Zelfs in de kleedkamer van Willem-II hangt de geur van vers gemaaid gras.
Lees alles over Booming Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.