Video

Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven) trefzeker in uitzwaai-interland Oranje-vrouwen.

20 mei 2015 om 22:51
nl
Het Nederlands vrouwenvoetbalteam heeft de laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem voor het WK in Canada met ruime cijfers gewonnen. Op Het Kasteel in Rotterdam werd in een eenzijdige wedstrijd Estland met 7-0 verslagen.
Geschreven door

Bij rust was het al 4-0 voor Oranje, onder andere door twee goals van PSV/FC Eindhoven-speelster Daniëlle van de Donk, die de tweede helft aan de kant bleef. "De tegenstander was niet best en we hadden misschien wel met dubbele cijfers kunnen winnen. Maar we hebben lekker gespeeld en ik heb twee keer gescoord, dus dat is ook mooi meegenomen."
Debuut voor Maran van ErpBij het Nederlands team had ook Maran van Erp een basisplaats en speelde een uur. Het was voor de Veldhovense middenvelder van PSV/FC Eindhoven haar debuut in Oranje.
Van Erp: "Vanaf nu hoor ik er helemaal bij. Geweldig dat ik vlak voor het WK in deze uitzwaai-interland heb mogen debuteren. Ik zit er pas net bij, dus dit is helemaal top."
Eerste keerHet Oranje-vrouwenteam doet in juni voor het eerst in de geschiedenis mee aan een WK. In Canada zijn 'De Leeuwinnen' ingedeeld in een poule met Nieuw-Zeeland, China en Canada. Bij dit WK kan Oranje zich ook plaatsen voor de Olympische Spelen in 2016 in Rio. Daarvoor moet het bij de drie beste Europese landen zitten.
In de Oranje-selectie die naar Canada gaat, zitten verder onder meer de PSV/FC Eindhoven keeper Angela Christ én Kirsten van de Ven uit Heesch. Zij speelt nog in de Zweedse competitie bij FC Rosengård en voegt zich later deze week bij de nationale selectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.