Sport donderdag: RKC haalt 'veelzijdige' Rick Mulder, Duitse spits voor Den Bosch

21 mei 2015 om 20:42
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor voetballer Rick Mulder, volleybalster Lynn Thijssen, hockeyer Russell Ford, tennisster Indy de Vroome, Denis Pozder en oud PSV-doelman Heurelho Gomes.
Geschreven door

Duitse spits voor FC Den BoschFC Den Bosch heeft de Duitse spits Denis Pozder (25) aangetrokken. De linksbenige aanvaller komt transfervrij over van het Duitse Wegberg-Beeck, dat uitkomt in de Verbandsliga, het zesde niveau in Duitsland. Hij zal zich per 1 juli bij de selectie van FC Den Bosch voegen. Beide partijen zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, met een optie aan Bossche zijde voor verlenging met nog een seizoen.
Nummer tien voor RKCAmateurvoetballer Rick Mulder stapt van hoofdklasser Dongen over naar RKC Waalwijk. De Waalwijkse eerstedivisionist omschrijft Mulder als 'een veelzijdige nummer tien' en roemt zijn loopvermogen en technische vaardigheden. Mulder gaat in Waalwijk op amateurbasis voetballen. De club kan de overeenkomst omzetten in een contract voor vier seizoenen.
Sliedrecht haalt Thijssen terugVolleybalster Lynn Thijssen keert terug bij Sliedrecht Sport. De 22-jarige middenaanvalster uit Haps zou dit seizoen in actie komen voor het Franse Istres, maar een rugblessure gooide roet in het eten. Thijssen maakte in 2010 bij Sliedrecht Sport haar debuut in de eredivisie. Daarvoor kwam ze uit voor het Nijmeegse HAN, Havoc in Haps en TSL Activia in Sint-Anthonis. Twee jaar geleden debuteerde Thijssen in het Nederlands team. Bondscoach Gido Vermeulen riep haar op voor een oefeninterland tegen België.
'Bij jonge groep past ervaren spits'Russell Ford verlaat hockeyclub Tilburg na dit seizoen. De Australiër stapt over naar topclub Bloemendaal. Met Tilburg strijdt de aanvaller tegen degradatie uit de hoofdklasse. Bloemendaal is blij met de komst van Ford. "We hebben een hele talentvolle groep. Zo spelen we in de voorhoede volgend jaar met de jonge Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Daniel Aarts en Jord Beekmans. Daar past een internationaal ervaren spits bij en dat is Russell", legt Pepijn Post, commissaris tophockey bij HC Bloemendaal, uit. Verder roemt hij de Australische winnaarsmentaliteit.
Heurelho Gomes blijft bij WatfordOud PSV-doelman doelman Heurelho Gomes heeft zijn contract bij het Engelse Watford met drie seizoenen verlengd. Watford promoveerde dit seizoen naar de Premier League. Gomes had een belangrijk aandeel in die promotie. Hij wist zijn doel vijftien wedstrijden schoon te houden.
Sloveense klopt De Vroome Indy de Vroome is uitgeschakeld op het ITF-tennistoernooi in het Zuid-Koreaanse Seoul. Het talent uit Cromvoirt moest haar meerdere erkennen in de Sloveense Dalila Jakupovic. De Vroome won de eerste set nog met 6-2, maar de sets daarna gingen met 6-3 naar de Sloveense. De Vroome was in Seoul als zesde geplaatst.
Ook Ajax wil Mitchell DijksNaast Feyenoord wil ook Ajax Mitchell Dijks overnemen van Willem II. De linksback was dit seizoen een van de uitblinkers in het team van coach Jurgen Streppel. De interesse van Ajax is opvallend. Dijks komt uit de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en werd daar eerder niet goed genoeg bevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.