Conflict tussen NAC Breda en sportkledingsponsor Umbro lijkt opgelost

21 mei 2015 om 12:40
nl
Het juridische conflict tussen voetbalclub NAC en kledingsponsor Umbro lijkt zo goed als opgelost. Op wat details na is - volgens bronnen - de onenigheid die eerder dit seizoen tussen beide partijen ontstond over extra geleverde kleding uit de wereld. NAC zegde het contract met kledingleverancier Umbro op en de selectie speelt vanaf volgend seizoen in shirts van de nieuwe partner Legea.
Geschreven door

De oorzaak van de problemen tussen NAC en Umbro ligt in het aantal bestelde kledingstukken. De Bredase club bestelde 3000 stuks meer dan, volgens Umbro, contractueel was vastgelegd. NAC kreeg hiervoor een rekening, maar wilde die niet betalen.
Moeizame relatieNadat er aanvankelijk nog overleg was tussen beide partijen, besloot NAC uiteindelijk het contract met Umbro vroegtijdig op te zeggen. De samenwerking, die vanaf het begin af aan al moeizaam verliep, mondde uiteindelijk uit in een juridisch conflict.
Op wat details na lijkt dat opgelost en hoeft er waarschijnlijk geen rechter aan te pas te komen. NAC-directeur Justin Goetzee wil niets over de zaak kwijt.
Legea neemt het overNAC heeft inmiddels in het Italiaanse merk Legea een nieuwe kledingsponsor gevonden. De club wil dit nog steeds niet bevestigen, maar Omroep Brabant onthulde de naam van het nieuwe kledingmerk al begin april. Een deel van de kleding is inmiddels vanuit Italië al in Breda gearriveerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.