Philips en AMC bundelen krachten in behandeling diabetische voeten

21 mei 2015 om 11:53
nl
Philips en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam gaan samenwerken om de zorg te verbeteren voor diabetespatiënten met ernstige voetcomplicaties, zogenoemde diabetische voeten. De organisaties zullen een nieuwe techniek onderzoeken voor het in beeld brengen van de behandeling.
Geschreven door

Diabetische voet is een ernstige complicatie als gevolg van verminderde doorbloeding in het been, waarmee wereldwijd miljoenen diabetespatiënten te kampen hebben. Vaak leidt de aandoening tot amputatie.
Nieuw hulpmiddelOp dit moment bestaat er geen methode om snel het effect van behandelingen te kunnen beoordelen. Daarom ontwikkelt Philips nu samen met het AMC een nieuwe techniek om sneller in beeld te krijgen of de doorbloeding in het been is verbeterd. Het onderzoek gaat in deze zomer van start en de einduitkomsten ervan worden in 2017 verwacht.
Financiële details over de samenwerking zijn door Philips en het AMC niet bekendgemaakt.
VerdubbelingDe International Diabetes Federation schat dat wereldwijd 387 miljoen mensen lijden aan diabetes en dat dit aantal de komende twintig jaar bijna zal verdubbelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.