OM vervolgt man (23) uit Erp voor fatale steekpartij Joeri Edelijn, ook speed gevonden - Omroep Brabant

OM vervolgt man (23) uit Erp voor fatale steekpartij Joeri Edelijn, ook speed gevonden

21 mei 2015 om 12:30
nl
Justitie beschuldigt ook de tweede man die vorige week werd opgepakt voor de steekpartij in Uden waarbij de 27-jarige Joeri Edelijn uit Oss om het leven kwam. De 23-jarige verdachte uit Erp moet zich bovendien verantwoorden voor een flinke hoeveelheid speed. Het Openbaar Ministerie (OM) liet donderdag weten dat bij de man 195 gram speed is gevonden.
Geschreven door

Een halve gram speed geldt als gebruikershoeveelheid.
Een woordvoerster van het OM kon niet zeggen of er enig verband is tussen de drugs en de fatale steekpartij in het centrum van Uden, die Joeri Edelijn het leven kostte in de nacht van 9 op 10 mei.
Lees ook: Bloemen en kaarsen in Uden voor doodgestoken Joeri Edelijn (27): 'Hij deed geen mens kwaad'
Moord dan wel doodslagHet slachtoffer had die avond een vrijgezellenfeest gevierd en was nog even iets te eten gaan halen. Op weg naar de taxistandplaats werd hij aangevallen, met fatale gevolgen.
In de zaak zit ook een 25-jarige Udenaar vast. Zijn voorarrest werd dinsdag met twee weken verlengd. Ook de man uit Erp kreeg donderdag van de rechter-commissaris dat zijn voorarrest met twee weken wordt verlengd.
Behandeling zaakDe zaak werd uitgebreid behandeld in de opsporingsprogramma's 'Bureau Brabant' en 'Opsporing Verzocht'. In totaal leverden die uitzendingen tien tips op. De politie bezit ook camerabeelden van de steekpartij. Het rechercheteam is nog steeds op zoek naar getuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.