Eugène de Jong roeit de wereld rond op hometrainer

21 mei 2015 om 22:27
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/4
Is hij nou goed bezig of knettergek? Eugène de Jong is fitnessinstructeur bij fitnesscentrum Move Your Body in Asten. Roeien is zijn specialiteit en hij heeft inmiddels als eerste Nederlander de aarde rond geroeid, qua afstand dan. Feitelijk is hij geen meter opgeschoten, want hij deed dit op een roeimachine.
Geschreven door

De Jong heeft er elf jaar over gedaan om de afstand van 40.075 kilometer bij elkaar te roeien. Dit komt neer op een gemiddelde van zo'n tien kilometer per dag.
[Tweet:body:https://twitter.com/boykejoosten/status/601413900328968192]  
OngelukkenTwee keer leek het erop dat hij de mijlpaal nooit zou halen. Hij was betrokken bij twee ongelukken waarbij hij één keer zelfs zijn nek gebroken had. "Ik ben in Spanje gevallen tijdens het mountainbiken. Daarbij brak ik mijn nek, ik heb veel geluk gehad", vertelt De Jong, die na zijn herstel zo snel als het kon weer op de roeimachine sprong.    
Enkele jaren daarvoor werd de fitnessinstructeur al aangereden door een auto. "Ik scheurde alle aanhechtingen in mijn rechterschouder. Door een goede Helmondse arts kan ik nog roeien."
BijhoudenDe Jong heeft door de jaren heen zijn kilometers geregistreerd op de website concept2.nl. "Er zijn ranglijsten en dat helpt de motivatie, je probeert altijd diegene boven je in te halen ook al heb je geen idee wie dat eigenlijk is", zegt De Jong.  

Wachten op privacy instellingen...