Video

Bijna de helft van de Brabanders heeft vakantiegeld nodig om rond te komen

21 mei 2015 om 14:12
nl
41 procent van de Brabanders heeft vakantiegeld nodig om rond te komen. Dat blijkt uit onderzoek van 'EenVandaag'. Iets meer dan de helft van de Brabanders besteedt vakantiegeld ook daadwerkelijk aan vakantie.
Geschreven door

Vakantiegeld is een toelage die werknemers krijgen met de bedoeling extra kosten van vakantie te dekken. De toelage staat los van het opnemen van betaald verlof. Eind mei wordt het vakantiegeld meestal uitgekeerd.
Vakantiegeld niet essentieel Het vakantiegeld is voor 41 procent van de Brabanders noodzakelijk om rond te komen. Voor 55 procent van de ondervraagden is het geld niet essentieel.  
64 procent van de ondervraagden zegt vakantiegeld nodig te hebben om op vakantie te kunnen. 32 procent zegt geen vakantiegeld voor vakanties nodig te hebben.  
Vakantiegeld wordt ook gebruikt voor vakanties26 procent van de ondervraagden geeft het vakantiegeld volledig uit aan vakanties. 28 procent gebruikt een gedeelte van het vakantiegeld voor vakanties.  
Als het geld niet aan vakantie wordt besteed, wordt het vooral gebruikt om te sparen (30%), om dure consumptiegoederen te kopen als een computer of een wasmachine (28%), om schulden af te lossen (20%) of om kleding te kopen (20%).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.