Video

Drugslaboratoria ontdekt aan Voorsteven in Etten-Leur, vier arrestaties

21 mei 2015 om 16:14 • Aangepast 21 november 2020 om 18:18
nl
De politie heeft donderdagmiddag rond twaalf uur twee drugslaboratoria ontdekt in een bedrijfspand aan het Voorsteven in Etten-Leur.
Profielfoto van
Geschreven door

In het pand liggen chemicaliën opgeslagen voor de productie van drugs. Bovendien bleken er twee compleet in werking zijnde laboratoria in het pand te zitten. Een ervan was bestemd voor de productie van apaan, een grondstof voor synthetische drugs, de ander voor de productie van amfetamine.
ArrestatiesBij de ontdekking van de laboratoria waren er vier mensen in het pand aanwezig. Twee van hen werden meteen gearresteerd. De andere twee namen de benen. Een van hen verloor zijn schoenen.
Op sokkenEr werd vervolgens een melding via Burgernet verspreid. Een getuige die de melding had ontvangen, had twee mannen bij het Oderkerkpark zien lopen. Een van hen liep op sokken. Agenten hielden het duo daar aan.
De verdachten zijn een 55-jarige man uit Hoeven, een 26-jarige man uit het Limburgse Landgraaf en twee mannen (35 en 37) zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.
Smerige luchtDe politie doet onderzoek. Het pand ligt op een klein bedrijventerrein dat midden in een woonwijk ligt. Het biedt officieel onderdak aan een auto-uitdeukerij en een webshop voor visspullen. Het bezoek aan het pand volgde op meldingen over ongebruikelijk veel bedrijvigheid en over smerige lucht.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de inval zijn veel mensen van politie, brandweer en LFO op de been. De brandweer doet luchtmetingen in het pand, mensen van de LFO werken met perslucht in het pand. Naar verwachting wordt ook vrijdag nog gewerkt aan de ontruiming.

In de kelder van een loods aan de andere kant van Etten-Leur, aan de Grauwe Polder, werd in februari ook een drugslab ontdekt. Daar ontdekte de politie toen drie- tot vierduizend liter chemicaliën. De politie sprak toen over een 'rommelige, risicovolle' situatie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.