Dodelijk ongeluk Empelseweg Rosmalen: verdachte Mario de V. mag nog niet naar huis

21 mei 2015 om 14:26
nl
Mario de V. (26) uit Empel komt zondag weer op vrije voeten. De verdachte van het dodelijke ongeluk op de Empelseweg in Den Bosch afgelopen zondag werd donderdagmorgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie had in eerste instantie gevorderd dat de man veertien dagen langer in de cel moest. Dat verzoek werd afgewezen. Van de officier van justitie moet hij nog tot zondag blijven zitten in verband met het lopende onderzoek.
Geschreven door

Normaal gesproken betekent een afwijziging van de vordering dat de verdachte op vrije voeten komt. Justitie heeft echter besloten de inverzekeringstelling maximaal op te rekken. OM gaat wel in beroep tegen het besluit van de rechter-commissaris. Deze zaak dient op 3 juni.
Bij het ongeluk op de Empelseweg kwam een 78-jarige vrouw uit Empel om het leven. Haar 80-jarige echtgenoot die bij haar in de auto zat, raakte zwaargewond. De auto's van het echtpaar en van De V. botsten in volle vaart frontaal op elkaar. Daardoor vloog de Mercedes van de man uit Empel in brand.
'Op de vlucht geslagen'De V., die al weken geen rijbewijs meer had ten tijde van het ongeval, kon op eigen kracht uit de auto komen en sloeg vervolgens op de vlucht. Maandagochtend meldde Mario de V. zich op het politiebureau.
Volgens zijn advocaat was Mario in blinde paniek na het ongeval. “In zo’n heftige situatie doe je dingen waar je voor het eerst mee geconfronteerd wordt. Je leert jezelf echt kennen. Niemand kan zichzelf inschatten als zoiets vreselijks gebeurt. De één versteent en kan niets meer doen, de ander rent weg. Mijn cliënt deed dat laatste.”
Mario de V.Mario de V. uit Empel is al ruim tien jaar werkzaam als bouwvakker in de omgeving Den Bosch. Hij runt een bedrijf met de naam ‘MDV Woningverbetering’. Na het ongeluk in Rosmalen kwam de politie uit bij een huis aan de Schoolstraat in Rosmalen. Daar zou zijn huidige vriendin wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.