Storing spoortunnel Best opgelost: treinen rijden weer normaal - Omroep Brabant

Storing spoortunnel Best opgelost: treinen rijden weer normaal

21 mei 2015 om 17:19 • Aangepast 21 november 2020 om 18:18
nl
Er rijden weer treinen tussen Eindhoven en Tilburg en tussen Eindhoven en Den Bosch. De flinke technische storing in de spoortunnel in Best is opgelost. Sinds halfvijf rijden de treinen weer. Door de storing konden er heel de middag geen treinen door de tunnel rijden. De NS zette bussen in.
Profielfoto van
Geschreven door

Vooral bij het station Eindhoven stonden lange rijen wachtende reizigers. Maar ook bij het station in Den Bosch moesten reizigers vaak lang wachten op een bus.

Wachten op privacy instellingen...

Reizigers moesten rekening houden met een vertraging van een uur. Volgens een woordvoerder van ProRail was er sprake van een korte stroomstoring. Die stroomstoring was redelijk snel verholpen, maar de apparatuur in de tunnel wilde niet opstarten.
"Natuurlijk proberen we een oplossing te hebben voor de avondspits, maar we kunnen dat niet garanderen", zo zei woordvoerder Jouke Schaafsma van ProRail donderdagmiddag. Dit lukte dus.
Tot Boxtel geen treinenOmreizen met de trein was bijna niet mogelijk. Zowel de treinen tussen Eindhoven en Den Bosch en tussen Eindhoven en Tilburg rijden door de spoortunnel in Best. Vanaf Boxtel kon je wel weer reizen richting Den Bosch en Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.