Video

Invallen bij panden van The Grass Company aan Kooikerstraat en Spoorlaan in Tilburg

21 mei 2015 om 16:55
nl
De politie heeft donderdag panden van The Grass Company aan de Kooikerstraat en de Spoorlaan in Tilburg doorzocht. Volgens justitie hebben de doorzoekingen te maken met het lopende witwasonderzoek naar The Grass Company. In een van de panden is een te grote hoeveelheid softdrugs gevonden, meldde het Openbaar Ministerie.
Geschreven door

De eigenaar van The Grass Company, Marco de Jong zat in het gerechtshof in Den Haag te luisteren naar de zaak rondom de oprichter van The Grass Company, Johan van Laarhoven. Op dat moment kreeg hij een WhatsApp van een van zijn medewerkers dat er een inval aan de gang is bij zijn kantoor aan de Kooikerstraat.
Boze opzet van justitie"Ik heb het gevoel dat ze mijn kantoor willen sluiten", zo zei De Jong tegen Omroep Brabant-verslaggever Emile Vaessen.
Advocaat Gerard Spong staat niet alleen Johan van Laarhoven, maar staat ook The Grass Company bij. Hij noemt de inval 'schunnig en onaanvaardbaar'. "Ik kan vanuit Den Haag geen rechtsbijstand geven aan mijn cliënt. Het is boze opzet van justitie." Spong voorspelde al dat er waarschijnlijk softdrugs zou worden aangetroffen. "Dat is de bevoorrading van de coffeeshop." Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie wil niet op de beschuldigingen van Spong reageren.
Van Laarhoven vast in ThailandTilburger Johan van Laarhoven zit al bijna een jaar vast in een Thaise gevangenis. Hij richtte The Grass Company op, maar runt de zaak al jaren niet meer. Volgens zijn advocaten zit Van Laarhoven omdat het Nederlandse Openbaar Ministerie de Thaise overheid heeft gevraagd om Van Laarhoven te verhoren in een witwaszaak. Volgens justitie staat die zaak los van het onderzoek naar The Grass Company.
Thailand besloot Van Laarhoven die in Thailand woont, vast te zetten. Zijn advocaat dreigde donderdag bij het gerechtshof met een megaclaim tegen het Openbaar Ministerie.
Onderzoek loopt al jarenHet strafrechtelijk onderzoek naar The Grass Company loopt al jaren. Eerder deze week gaf de rechtbank in Breda de burgemeester van Tilburg, Peter Noordanus, nog gelijk omdat hij vorig jaar besloot dat een pand van de keten waar 10 kilo softdrugs lag een halfjaar dicht moest.
Het bedrijf was daartegen in beroep gegaan met het argument dat het hypocriet is dat een coffeeshop wordt gedoogd aan de voorkant, maar aan de bevoorradingskant wordt aangepakt. De rechtbank toonde enig begrip voor die 'paradox', maar vond dat het niet aan de burgemeester is om die op te lossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.